Mai receptünk egy pofon egyszerűen elkészíthető sörös csirke étel, amit biztosan kedvelni fog az egész család. Sütőben is elkészíthető, de a grillen is elkészíthetjük, így még füstösebb ízt fogunk kapni.
Hozzávalók:
4 darab csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerkeverék
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál dijoni szemes mustár
2 dl világos sör
2 evőkanál étkezési keményítő
1 dl húsleves lé
só, bors
Elkészítés:
Az egész csirkecombokat szedjük szét a forgónál, majd mossuk meg és sózzuk meg alaposan. A páchoz a fűszereket egy tálba tesszük, majd mehet hozzá a sör, a húsleves, és a zúzott fokhagyma. Alaposan elkeverjük és ebben megforgatjuk a húsokat. Lefedjük és hűtőben néhány órán át pácoljuk.
Végül előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Grillen többször forgassuk meg és néha locsoljuk meg páclével.