Ha idén a bolgár tengerparthoz utazol, akkor mindenképpen érdemes lesz kipróbálnod a sopszka salátát, ha viszont nem oda utazol, akkor akár otthon is elkészítheted. Nagyon könnyű összedobni és tényleg finom.
Hozzávalók:
100 g juhsajt
3 db paradicsom
2 db paprika
1 db kígyóuborka
1 db vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál borecet
só
Elkészítés:
Mossuk meg a zöldségeket, majd tetszés szerinti darabokra szeleteljük össze. Dobjuk őket egy tálba és keverjük össze. Egy másik tálkában keverjük össze a sót, olajat és a borecetet, majd ezzel alaposan locsoljuk meg a salátát. Tegyük a hűtőbe néhány órára a zöldségeket, hogy az ízek jól összeérjenek.
Végül tálalás előtt megszórjuk juhsajttal az egészet. Még egy pici petrezselyemmel is érdemes megszórni.