Hozzávalók:
500 g rétesliszt
4 tojás
só
600 g sonka
100 g mozzarella
10 g vaj
oregánó
1 csokor petrezselyemzöld
vegeta fűszerkeverék
Elkészítés:
A lisztet és a sót keverjük össze, majd a liszt közepébe készítsünk egy mélyedést. Ebbe a mélyedésbe tegyük bele a tojásokat és egy villa segítségével óvatosan keverjük el. Ha már elég szilárd, akkor kezdjük el dagasztani. Ha már puha a tészta, akkor fóliába tesszük és 45 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a sonkát ledaráljuk, majd a vajon megpirítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Ha a sonka már pirul, akkor fűszerezzük ízlés szerint és adjuk hozzá a petrezselymet és a sajtot. Összekeverjük.
A tésztát nyújtsuk ki és vágjunk 6x6 cm-es négyzeteket. A négyzetekbe rakjunk egy kevés tölteléket és hajtsuk háromszöggé. Ezután a sarkokat behajtjuk. Sós, forró vízben 8-10 perc alatt megfőzzük a tortelliniket.