28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 02., csütörtök • Ottó

Sokmagvas bagett

Mariann , 2020. május 25.
Mai receptünk egy egészségesebb bagett, amihez kell némi idő és türelem, hogy elkészüljön, de érdemes vele bajlódni. Ízlés szerint használhatunk hozzá bármilyen magvat, amit csak szeretünk, még akár diétába is beilleszthető.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 15 g élesztő
 1,5 dl langyos víz
 1 teáskanál eritrit
 100 g zabliszt
 40 g búzasikér
 50 g teljes kiőrlésű liszt
 fél teáskanál só
 10 g lenmag
 1 teáskanál kókuszolaj
 1 db tojássárgája
 magvak

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük hozzá az édesítőt, majd hagyjuk felfutni. A liszteket, a sót és a lenmagot mérjük ki és keverjük össze egy tálban. Ebbe beledolgozzuk a felfutott élesztőt. Dagasszuk a tésztát a végén pedig tegyük bele a kókuszolajat is. Meleg hegyen 35-40 percig kelesztjük a tésztát, hidegebb helyen kicsit tovább tart.

Ha megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen óvatosan kinyújtjuk, majd feltekerjük szorosan. Formázzuk és 20 percig kelesztjük. A tojássárgáját elkeverjük egy kis langyos vízzel és megkenjük vele a megkelt tésztát. Megszórjuk magvakkal és bevagdossuk. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Egy tál vizet tegyünk a sütőbe, hogy vízgőz keletkezzen, így ropogósabb lesz.
 
1 hozzászólás

becky • Messiás #1 • 1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nekem a bagett sosem sikerül, nem lesz olyan levegős.