2018. június 18., hétfő • Arnold, Levente

Shakshuka, az izraeli lecsó

Mariann , 2018. június 09.
A franciáknak ott a ratatouille, nekünk a lecsó, az izraelieknek pedig a shakshuka. A shakshuka szinte ugyan úgy készül, mint a magyar lecsó, csupán a paprika és a paradicsom aránya tér el egymástól.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g hámozott paradicsom
 2 db paradicsom
 4 db tojás
 2 db kaliforniai paprika
 1 fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál olívaolaj
 1 csokor petrezselyem
 1 mokkáskanál római kömény
 só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, majd a hagymát vágjuk apróra, a paradicsomot kockákra, a paprikát pedig karikákra. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát és dinszteljük meg. Utána mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a paprika is. Pároljuk kis ideig, majd fűszerezzünk. Ezután mehet bele az összes paradicsom és fedő alatt 10-15 percig pároljuk.

Ha már jó lecsós, akkor négy mélyedést csinálunk bele és bele ütjük a tojásokat. ismét fedő alatt főzzük tovább a "lecsót", amíg a tojás is megdermed. Végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé pitát vagy kenyeret.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 1 hete és 1 napja

Jól hangzik nagyon.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.