25 °C
kevés felhő
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Serpenyőben sült krumpli

2018. február 27.
11.2771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Unod a sima sült krumplit? Akkor készítsd el egy serpenyőben és adj hozzá finom fűszereket. Így sokkal ropogósabb lesz a burgonya és nem csak köretként ehetjük, hanem akár magában is egy jó kis mártogatóssal.


Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
2 ág rozmaring
4 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg. Ha szeretnéd, akkor pucold meg. Ezután vágd össze tetszés szerint karikákra, gerezdekre vagy éppen kockákra. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá a krumplit és nagy lángon pirítsd meg. Közben add hozzá a zúzott fokhagymát.

Folyamatosan rázogasd a serpenyőt. Amikor már szépen megpirultak a krumpliszemek, akkor adj hozzá egy pici vizet és szórd meg a fűszerekkel. Alacsony lángon párold meg a krumplit.
3 hozzászólás

Bogyó

7 éve, 10 hónapja és 18 napja

Serpenyőben még sosem sütöttem így krumplit.

válasz erre

regeena

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Nagyon szeretem az ilyet. Mamám tudott nagyon jó serpenyős krumplit csinálni.

válasz erre

Perec

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Ilyen jól biztosan nem tudom megcsinálni.

válasz erre