0 ℃Tiszta idő
2020. június 04., csütörtök • Bulcsú

Savanyú káposztás leves

Mariann , 2020. február 16.
Mai receptünk egy finom leves, ami az influenza szezonban nagyon jól jön, hiszen a káposzta rengeteg értékes vitamint tartalmaz, erősíti az immunrendszert. A finom házi kolbásztól pedig igazán laktató lesz ez a leves.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g savanyú káposzta
 1 fej hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 60 g füstölt szalonna
 100 g főzőkolbász
 2 db babérlevél
 1 teáskanál kömény
 50 g sertészsír
 40 g liszt
 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:
A savanyú káposztát csepegtessük le, majd a nagyobb darabokat vágjuk össze. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, míg a szalonnát kockákra. Egy edényben megpirítjuk a szalonnát, majd a visszamaradt zsíron megpároljuk a hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma megpirult, akkor mehet bele káposzta, a fűszerek és öntsük fel 1 liter vízzel. Alacsony lángon 1-1,5 órán át főzzük és a vége előtt 10 perccel szeleteljük bele a kolbászt.

Ha megfőtt minden, akkor a sertészsírból és a lisztből egy rántást készítünk és hozzákeverjük a leveshez. Picit főzzük még és végül tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Majdnem mint egy székely káposzta.