9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 29., csütörtök • Nárcisz

Sárgabarackos-fűszeres csirkecomb

Mariann , 2020. szeptember 26.
Ha van otthon egy kis sárgabarack, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni az alábbi csirkés receptet. Ősszel is tökéletes, ráadásul csirke helyett kacsát is választhatunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 6 db sárgabarack
 500 g csirkecomb
 1 fej lila hagyma
 30 g vaj
 2 evőkanál olívaolaj
 5 szál rozmaring
 só, bors
 6 evőkanál sárgabaracklekvár
 1 teáskanál cayenne bors
 2 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál füstölt pirospaprika
 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és az olajat. Dobjuk rá a rozmaringok felét, majd a megfelezett barackokat. Pároljuk meg a barackok mindkét oldalát. A csirkecombokat sóval és borssal szórjuk meg, közben a megpárolt barackokat vegyük ki és a csirkéket kezdjük el sütni a serpenyőben.

Ha megsültek, akkor a barackokat, a cikkekre vágott hagymát és a csirkét egy tepsibe tesszük. a visszamaradt zsiradékba tesszük a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a bort és a lekvárt. Addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz. Ezzel öntjük le a csirkecombokat. Szórunk rá még rozmaringot és az egészet előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 3 napja

Ez nagyon tetszik, kár, hogy nincs sárgabarackom.