11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Sárgabarackos lepény

2014. július 05.
3.1491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a sárgabarack szezonja, ezért a mai receptünk egy finom gyümölcsös desszert lesz. Könnyű elkészíteni, hamar kész van és nem kell hozzá túl sok minden sem.


Hozzávalók:
20 dkg cukor
20 dkg margarin
5 tojás
20 dkg rétesliszt
2 evőkanál rum
80 dkg sárgabarack

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákat keverjük habosra a margarinnal és a cukorral. Folyamatos kevergetés mellett, apránként adagoljuk hozzá a lisztet, valamint a rumot és jól összekeverjük.

A fehérjéket verjük kemény habbá és óvatosan keverjük hozzá a tésztához. A barackokat vágjuk félbe és magozzuk ki. Egy tepsit kivajazunk és liszttel megszórjuk, majd beletesszük a nyers tésztát. Ezután a barackokat elhelyezzük a tésztán.

Előmelegített sütőben, 175 fokon 35 perc alatt megsütjük. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.
4 hozzászólás

mokus84

11 éve, 9 hónapja és 13 napja

Jaj istenem de gusztusos!meglepett smiley Meg kell csinálnom!

válasz erre

Hampster

11 éve, 9 hónapja és 13 napja

Na ezt tutira megcsinálom holnap!mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

11 éve, 9 hónapja és 13 napja

De jó. mosolygó smiley Megcsinálom holnap. Úgyis ma megyek szedni barackot.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 9 hónapja és 13 napja

Ez nagyon nyami! mosolygó smiley

válasz erre