Mai receptünk ismét egy nagyon finom grill étel, amit idén nyáron mindenképpen el kell készítened. A sárgabarack nagyon jól megy a csirkéhez, így érdemes ezt a két ételt párosítani például egy nyárson.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
fél citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 szem sárgabarack
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk tetszés szerinti kockákra, a barackot alaposan mossuk meg, ízlés szerint meg is hámozhatjuk, majd magozzuk ki és vágjuk nagyobb gerezdekre. A páchoz keverjük össze a mézet, az olajat, a rozmaringot, valamint a sót és a borsot. Ebben a pácban forgassuk meg a csirkefalatokat és a barackot is.
Vízbe áztatott nyársra húzzuk fel a csirkét és a barackot felváltva, majd grillen vagy serpenyőben süssük meg őket. Ízlés szerint rizzsel vagy friss kevert salátával tálaljuk.