Hozzávalók:
70 dkg sárgabarack
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 dl fehérbor
1 csipet fahéj
1 citrom
Elkészítés:
A citromot vágjuk félbe és facsarjuk ki és két karika citromhéjat tegyünk félre. A sárgabarackot 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük és utána hirtelen áttesszük hideg vízbe, így könnyebben lehúzhatjuk a héját. Ezután kimagozzuk és a citromlé felét ráöntjük.
A barackhoz hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a citromhéjat, és felengedjük vízzel. Az egészet 5 percig forraljuk, majd egy szűrő segítségével kivesszük a fűszereket. A többit turmixoljuk össze. A pudingport 1,5 dl vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.
A pudingos keveréket hozzáadjuk a leveshez, összeforraljuk és néhány percig így főzzük, akkor jó, ha már kezd sűrűsödni. Lehűtve tálaljuk. Néhány barackszemet összevágunk és azzal együtt tálaljuk.