23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sárgabarack krémleves

2014. június 26.
2.4111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy nyári étel, melyet érdemes hidegen fogyasztani. Ha van kertünkben sárgabarack, akkor abból készítsük el. A barack nagyon egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz és kevés kalóriát.
 


Hozzávalók:
70 dkg sárgabarack
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 dl fehérbor
1 csipet fahéj
1 citrom

Elkészítés:
A citromot vágjuk félbe és facsarjuk ki és két karika citromhéjat tegyünk félre. A sárgabarackot 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük és utána hirtelen áttesszük hideg vízbe, így könnyebben lehúzhatjuk a héját. Ezután kimagozzuk és a citromlé felét ráöntjük.

A barackhoz hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a citromhéjat, és felengedjük vízzel. Az egészet 5 percig forraljuk, majd egy szűrő segítségével kivesszük a fűszereket. A többit turmixoljuk össze. A pudingport 1,5 dl vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.

A pudingos keveréket hozzáadjuk a leveshez, összeforraljuk és néhány percig így főzzük, akkor jó, ha már kezd sűrűsödni. Lehűtve tálaljuk. Néhány barackszemet összevágunk és azzal együtt tálaljuk.
4 hozzászólás

leoni

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

Nagyon jól néz ki, gusztusos! mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

Ilyet még nem ettem, de nem lehet rossz.

válasz erre

Lolaa

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

Én szeretem a barackot. Ez is biztos finom. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

Nem nagyon szeretem a sárgabarackot.

válasz erre