0 ℃Tiszta idő
2020. június 04., csütörtök • Bulcsú

Sajttal-sonkával töltött csirkemell

Mariann , 2020. február 22.
Mai receptünk egy klasszikus sajttal és sonkával töltött csirkemell, amit nem nehéz elkészíteni, csupán jól kell összefogni a csirkét, nehogy sütés közben szétessen és kifolyjon belőle a sajt. A jobb íz érdekében használjunk füstölt sonkát vagy sajtot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db csirkemellfilé
 só, bors
 150 g füstölt sonka
 100 g sajt
 liszt
 4 db tojás
 zsemlemorzsa
 olaj

Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk félbe és kissé klopfoljuk ki őket. Sóval és borssal szórjuk meg őket, majd mindegyikre tegyünk egy-egy szelet sonkát és sajtot. Tekerjük fel, majd egy fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsük. Először a lisztben forgatjuk meg, majd a felvert tojásokban és végül a zsemlemorzsában. Egy nagyobb edénybe tegyünk olajat és forrósítsuk fel, majd süssük ki benne egyenként a tekercseket.

Ne legyen túl forró az olaj, különben nem sül át teljesen a csirke. Végül tálalhatjuk is.
 
nincs még hozzászólás