Mai receptünk egy sós péksütemény, mely nagyszerű reggelikre vagy ha vendégeket várunk. A sajtos-spenótos csigákat könnyen el lehet készíteni, nem túl bonyolult és nagyszerű íze van.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
150 g spenót
1 tojás
1 evőkanál víz
1/2 csésze mozzarella sajt
1/4 csésze reszelt parmezán sajt
1 zöld hagyma
pici fokhagyma por
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tésztát egy lisztes felületen nyújtsuk ki. Ezután a tojást és a vizet keverjük össze és kenjük meg vele a tésztát. Egy tálban keverjük össze a sajtokat, az apróra vágott újhagymát és a fokhagyma port. Szórjuk a sajtos keveréket a tésztára, majd a spenótot is.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát és nagyjából 2 cm vastagon vágjuk fel. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a csigákat és előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük.