0 ℃Tiszta idő
2020. február 25., kedd • Géza

Sajtos póréhagyma-krémleves

Mariann , 2020. január 30.
Mai receptünk egy nagyon ízletes, krémes leves, amit a hideg estéken is elkészíthetünk, de ebédre is tökéletes. A hagymával és a krumplival egy gazdag levest kapunk, ami egészen laktató is tud lenni, főleg ha fogyasztunk mellé egy kis pékárut.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 szál póréhagyma
 2 db krumpli
 100 g sajt
 3 teáskanál vaj
 2,5 dl tejszín
 1 db leveskocka
 0,5 l víz
 1 teáskanál kakukkfű
 só, bors

Elkészítés:
A hagymát karikázzuk fel, a krumplit pedig pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk hozzá a hagymát és egy percig kavargatjuk. Ehhez adjuk a krumplit és felöntjük a vízzel. Dobjuk bele a leveskockát, a sót, borsot és a kakukkfüvet, majd lefedve közepes lángon 20 percig főzzük.

Ha megfőtt a burgonya, akkor levesszük a tűzhelyről és egy botmixerrel pürésítjük. Ezt követően visszatesszük a tűzre és beleszórjuk a reszelt sajtot, valamint a tejszínt. Összefőzzük és végül lehet is forrón tálalni.
 
1 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #1 • 3 hete és 4 napja

Jók az ilyen krémlevesek, bár én éhes vagyok utánuk.