9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Sajtos póréhagyma-krémleves

2020. január 30.
5.5901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes, krémes leves, amit a hideg estéken is elkészíthetünk, de ebédre is tökéletes. A hagymával és a krumplival egy gazdag levest kapunk, ami egészen laktató is tud lenni, főleg ha fogyasztunk mellé egy kis pékárut.


Hozzávalók:
3 szál póréhagyma
2 db krumpli
100 g sajt
3 teáskanál vaj
2,5 dl tejszín
1 db leveskocka
0,5 l víz
1 teáskanál kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
A hagymát karikázzuk fel, a krumplit pedig pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk hozzá a hagymát és egy percig kavargatjuk. Ehhez adjuk a krumplit és felöntjük a vízzel. Dobjuk bele a leveskockát, a sót, borsot és a kakukkfüvet, majd lefedve közepes lángon 20 percig főzzük.

Ha megfőtt a burgonya, akkor levesszük a tűzhelyről és egy botmixerrel pürésítjük. Ezt követően visszatesszük a tűzre és beleszórjuk a reszelt sajtot, valamint a tejszínt. Összefőzzük és végül lehet is forrón tálalni.
1 hozzászólás

mokus84

4 éve, 7 hónapja

Jók az ilyen krémlevesek, bár én éhes vagyok utánuk.

válasz erre