15 °Cerős felhőzet
2020. október 01., csütörtök • Malvin

Sajtos keksz

Mariann , 2014. március 19.
A sajtos keksz elkészítése nagyon egyszerű, egyszerre több adagot is érdemes elkészíteni, hiszen ha váratlan vendégek érkeznek, akkor bármikor elő lehet venni. Könnyű az elkészítése, gyerekek is segíthetnek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g puha vaj
 200 g ementáli sajt
 200 g finomliszt
 20 g porcukor
 1 teáskanál só
 50 g napraforgómag
 1 teáskanál köménymag
 1 tojás

Elkészítés:
A puha vajat elkeverjük a lereszelt sajttal, a liszttel és a porcukorral. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd beletesszük a fűszereket is. Addig gyúrjuk, amíg egy egységes tésztát nem kapunk.

Ezt követően ketté szedjük a tésztát és mind a két félből egy hengert formálunk. Fóliába tesszük, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Amint letelt az idő, kivesszük és egy éles késsel körülbelül 3-4 cm vastagságú karikákra vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.

A tojást felverjük és megkenjük vele a kekszeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Aki jó sajtosan szereti, az a tetejére is szórhat egy keveset.
 
6 hozzászólás

anikó80 • Tojás #6 • 7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Ki fogom próbálni.:-)

Perec • Hiperaktív #5 • 7 éve, 1 hónapja és 7 napja

Ezt talán még én is meg tudom csinálni!

Babóca • Messiás #4 • 7 éve, 1 hónapja és 7 napja

Fincsi lehet. És egyszerű.

Lili • Messiás #3 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Finomság gyorsan!

Biztos hogy kipróbálom!

Pocok • Megszállott #2 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Érdekes...

Gucci • Messiás #1 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Ilyet még nem ettem és nem is hallottam róla. Finom lehet.