Sajtos karfiolrizottó

Mariann , 2018. január 12.
A karfiol remek helyettesítője lehet a rizsnek, így akár ínycsiklandozó rizottót is készíthetünk belőle. Amellett, hogy rengeteg értékes vitamint tartalmaz, kalóriában is alacsony.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db nagy karfiol
 100 g sajt
 1 dl húsleves
 2 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors
 szerecsendió

Elkészítés:
A karfiolt mossuk meg, majd szedjük rózsáira. Ezután egy közepes lyukú reszelőn reszeljük le akkorára, mint a rizsszemek. Ha van otthon aprítógép, akkor sokkal könnyebb dolgunk van. Egy magasabb falú edényben hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a karfiolt és kis lángon néhány percig pároljuk. Ezután már felönthetjük a levessel.

Ízesítsünk sóval, borssal, pici szerecsendióval és a zúzott fokhagymákkal. Körülbelül 10 perc alatt teljesen puhára főzzük a karfiolt, néha kevergessük meg. Végül szórjuk meg a sajttal és már lehet is fogyasztani.
 
4 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #4 • 5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Biztos nem olyan az íze mint az igazi rizottónak de nem rossz.

Enci • Überbrutál #3 • 5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Megkóstolom majd. Jól hangzik.

bettike • Überbrutál #2 • 5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Egészen furán hangzik, de biztos jó.

Bogyó • Pipi #1 • 5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ohhh már ilyen is van?! Ez a karfiol nagyon sok mindenre jó. Valahogy rá kell szoknom.