Sajtkrémleves

Mariann , 2013. december 29.
Egy újabb finom krémleves receptjét olvashatjátok. Nem éppen kalóriaszegény étel, de nagyon finom és egyszerű az elkészítése.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 dkg vaj
 1 evőkanál liszt
 8 dl víz
 2 db húsleveskocka
 15 dkg reszelt, füstölt sajt
 2 dl főzőtejszín
 fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
 bors
 4 tojássárgája
 4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:
Először a vajat egy lábasban olvasszuk fel, majd a lisztet körülbelül 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. Ezután felöntjük vízzel az alapot. Habverővel többször megkeverve, hogy ne legyen csomós, nagy lángon fölforraljuk, majd a leveskockát belemorzsoljuk. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát a levesbe szórjuk, és állandó keverés mellett, 3-4 perc alatt simára főzzük.

A tejszínnel sűrítsük be, és szórjuk meg szerecsendióval, egy kevés borssal. A levescsészékbe egy-egy tojássárgáját simára keverünk, majd a forró levest rámerjük, és a maradék sajttal megszórjuk. A kenyeret megpirítjuk és a leveshez kínáljuk.
 
6 hozzászólás

Regina • Megszállott #6 • 5 éve, 4 hónapja és 16 napja

Az egyik nagy kedvencem

vyck66 • Pipi #5 • 5 éve, 4 hónapja és 17 napja

Ezt biztosan kipróbálom

Linda • Polihisztor #4 • 5 éve, 9 hónapja és 4 napja

csillucs írta:
Én ettem egyszer de az nem ízlett, volt benne brokkoli is
Én pont brokkolival szeretem szerintem nagyon finom

moni1294 • Überbrutál #3 • 5 éve, 9 hónapja és 4 napja

Na ilyet még nem ettem. Eddig!

csillucs • Nagymester #2 • 5 éve, 9 hónapja és 4 napja

Én ettem egyszer de az nem ízlett, volt benne brokkoli is

Gizus • Überbrutál #1 • 5 éve, 9 hónapja és 4 napja

még nem ettem ilyet, de jól hangzik