3 °Cenyhe intenzitású szitálás
2020. november 27., péntek • Virgil

Sajtkrémes csirkeleves

Mariann , 2020. november 04.
Mai receptünk egy szívmelengető, krémes csirkeleves, mely az őszi, hideg napokon nagyon jól tud esni az embernek. A sajtkrémtől lesz igazán krémes ez a leves.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 2 db sárgarépa
 fél fej zeller
 400 g csirkemell
 1 db natúr tömlős sajtkrém
 1 dl tejszín
 só, bors
 2 leveskocka
 150 g leves tészta
 olaj

Elkészítés:
Vágjuk össze apróra a hagymát, valamint pucoljuk meg és vágjuk darabokra a répát és a zellert. A csirkét kisebb kockákra vágjuk össze. Egy nagyobb edényben hevítsünk kevés olajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Közben adjuk hozzá az összevágott fokhagymát, répát és zellert. Néhány perc párolás után bele dobjuk a csirkemellet is.

Amikor a hús kifehéredik, akkor felöntjük 1-1,5 liter vízzel és beledobjuk a leveskockákat. Ehhez mehet a tejszín, a sajt valamint ízlés szerint só, bors. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett 30 percig főzzük, míg puha nem lesz minden. Végül beleszórjuk a levesbetétet és néhány perc alatt készre főzzük.
 
1 hozzászólás

becky • Messiás #1 • 3 hete és 1 napja

Kicsit olyan mint egy finom főzelék.