21 °Ctiszta égbolt
2020. július 05., vasárnap • Emese, Sarolta

Rukkolás mediterrán tészta saláta

Mariann , 2020. május 24.
Mai receptünk egy könnyed, nyárias mediterrán tésztasaláta, mely ebédre és vacsorára is tökéletes választás. Mivel hidegen kell fogyasztani, így már előző nap is elkészítheted és dobozban magaddal is viheted munkahelyedre.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g tészta
 100 g rukkola saláta
 fél kígyóuborka
 1 db sült kápia paprika
 50 g aszalt paradicsom
 1 evőkanál zöld olajbogyó
 2 evőkanál feta sajt
 1/4 csésze olívaolaj
 2 evőkanál vörösborecet
 1 evőkanál citromlé
 1 evőkanál apróra vágott friss menta
 só, bors

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a szokásos módon, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Kicsit olajjal érdemes meglocsolni, nehogy összeragadjanak a tészták. A paprikát grillen vagy grill serpenyőben süssük meg, majd vágjuk vékonyabb csíkokra. Az öntethez keverjük össze az olajat, az ecetet, a citromlét és a mentát, majd adjuk hozzá sót és borsot. Jól keverjük össze.

Egy nagy tálba tegyük bele a tésztát, az összevágott uborkát, paradicsomot, a salátát, az olajbogyót és a sajtot, majd forgassuk össze. Öntsük rá az öntetet és már lehet is fogyasztani.
 
1 hozzászólás

leoni • Messiás #1 • 1 hónapja, 1 hete és 5 napja

Imádom a tészta salikat.