Hozzávalók:
300 g tészta
100 g rukkola saláta
fél kígyóuborka
1 db sült kápia paprika
50 g aszalt paradicsom
1 evőkanál zöld olajbogyó
2 evőkanál feta sajt
1/4 csésze olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott friss menta
só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a szokásos módon, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Kicsit olajjal érdemes meglocsolni, nehogy összeragadjanak a tészták. A paprikát grillen vagy grill serpenyőben süssük meg, majd vágjuk vékonyabb csíkokra. Az öntethez keverjük össze az olajat, az ecetet, a citromlét és a mentát, majd adjuk hozzá sót és borsot. Jól keverjük össze.
Egy nagy tálba tegyük bele a tésztát, az összevágott uborkát, paradicsomot, a salátát, az olajbogyót és a sajtot, majd forgassuk össze. Öntsük rá az öntetet és már lehet is fogyasztani.