10 °Ctiszta égbolt
2021. január 23., szombat • Zelma, Rajmund

Rukkolás lencsesaláta

Mariann , 2021. január 03.
Ha még mindig nem fogyott el a lencse, akkor érdemes belőle egy könnyed salátát készíteni. Ez tökéletes ebédre vagy vacsorára, ráadásul nem fogja megterhelni a gyomrot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 100 g rukkola
 100 g lencse
 75 g feta sajt
 1 l víz
 3 db babérlevél
 kevés petrezselyem
 1 kis fej vöröshagyma
 3 evőkanál napraforgó olaj
 4 evőkanál olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A lencsét szokásosan áztassuk be egy éjszakára. A hagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pároljuk meg és adjuk hozzá a lencsét. Öntsük fel vízzel és főzzük addig, amíg puha nem lesz. Közben szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, sót, borsot és a babérlevelet.

Ha elkészült a lencse, akkor szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni. Végül keverjük össze a salátával, locsoljunk rá olívaolajat és morzsoljuk rá a sajtot is.
 
1 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #1 • 2 hete és 6 napja

Főzeléknek jó a lencse. Úgy megeszem.