12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Rozmaringos sült cékla

2017. október 16.
7.1551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha igazi vitaminbombára vágysz, akkor érdemes burgonya helyett céklát fogyasztani. Nem csak kalóriaszegény, de beindítja még a fogyást is. Emellett immunerősítő hatással is rendelkezik.


Hozzávalók:
4 db kisebb cékla
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
2 evőkanál balzsamecet
só, bors

Elkészítés:
A céklát nyersen hámozzuk meg. Érdemes gumikesztyűt használni, különben a cékle megfogja a kezet. Ezután vágjuk össze gerezdekre és dobjuk egy tűzálló tálba. Locsoljuk meg olajjal és balzsamecettel. Dobjunk néhány fokhagymát a céklák közé és szórjuk meg sóval, borssal és a fűszernövényekkel.

Kicsit keverjük össze az egészet és egy alufóliával fedjük le. Előmelegített sütőben, 180 fokon 50-60 percig sütjük. Közben ellenőrizzük és ha már puha, akkor vegyük le a fóliát és hagyjuk pirulni egy kicsit.
3 hozzászólás

Zita.Péter

7 éve, 2 napja

Vitaminbomba a javából.

válasz erre

debbie

7 éve, 2 napja

Sült cékla nagyon finom tud lenni.

válasz erre

csillucs

7 éve, 2 napja

Bárcsak szeretném a céklát.

válasz erre