13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Rozmaringos sárgabarack lekvár

2018. augusztus 01.
1.9701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ki ne szeretné a finom házi baracklekvárt, amit akár a saját termésből rak el az ember. Naná, hogy mindenki. Ha idén Te is szeretnél eltenni 1-2 üveggel, akkor próbáld ki ezt a receptet és dobd fel egy kis rozmaringgal a lekvárt.


Hozzávalók:
1,2 kg érett sárgabarack
1 db biocitrom
500 g befőzőcukor
3 ág rozmaring

Elkészítés:
A sárgabarackokat mossuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra. Ezután mérjünk ki pontosan 1 kg és tegyük egy fazékba. A citromot alaposan mossuk meg, majd reszeljük a héját a barackokra és facsarjuk rá a levét is. Ehhez keverjük a cukrot és a leöblített rozmaringot is. Hagyjuk állni körülbelül 1 órát, hogy levet eresszen.

Ezután felforraljuk a barackot és 3 percig főzzük nagy lángon. Vegyük ki a rozmaringot és az esetleges habot is szedjük le. Végül a forró lekvárt töltsük steril befőttesüvegekbe és tegyük dunsztba őket.
2 hozzászólás

Lili

6 éve, 1 hónapja és 22 napja

Hmm biztos jó ízt ad neki.

válasz erre

Enci

6 éve, 1 hónapja és 22 napja

Ez nagyon érdekes. Ilyen lekvárt nem ettem még. Levendulásat már igen.

válasz erre