Rozmaringos sárgabarack lekvár

Mariann , 2018. augusztus 01.
Ki ne szeretné a finom házi baracklekvárt, amit akár a saját termésből rak el az ember. Naná, hogy mindenki. Ha idén Te is szeretnél eltenni 1-2 üveggel, akkor próbáld ki ezt a receptet és dobd fel egy kis rozmaringgal a lekvárt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1,2 kg érett sárgabarack
 1 db biocitrom
 500 g befőzőcukor
 3 ág rozmaring

Elkészítés:
A sárgabarackokat mossuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra. Ezután mérjünk ki pontosan 1 kg és tegyük egy fazékba. A citromot alaposan mossuk meg, majd reszeljük a héját a barackokra és facsarjuk rá a levét is. Ehhez keverjük a cukrot és a leöblített rozmaringot is. Hagyjuk állni körülbelül 1 órát, hogy levet eresszen.

Ezután felforraljuk a barackot és 3 percig főzzük nagy lángon. Vegyük ki a rozmaringot és az esetleges habot is szedjük le. Végül a forró lekvárt töltsük steril befőttesüvegekbe és tegyük dunsztba őket.
 
2 hozzászólás

Lili • Messiás #2 • 4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hmm biztos jó ízt ad neki.

Enci • Überbrutál #1 • 4 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ez nagyon érdekes. Ilyen lekvárt nem ettem még. Levendulásat már igen.