9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Rozmaringos, kecskesajtos pogácsa

Mariann , 2020. július 13.
Mai receptünk egy nagyon ízletes sós pogácsa, amit bármikor elkészíthetünk. A rozmaring és a kecskesajt nagyon jól illik egymáshoz, igazi ízharmónia.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g liszt
 2 db tojás
 200 g margarin
 150 g kecskesajt
 2 ág friss rozmaring
 1 csomag porélesztő
 1 kiskanál cukor
 1 dl tej
 

Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A rozmaringot vágjuk egészen apróra. A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojásokat és a margarint. Kezdjük el összedolgozni, majd ehhez mehet a felfutott élesztő, a csipet só, a rozmaring és a morzsolt kecskesajt.

Gyúrjuk össze, akkor lesz jó, ha a tészta már elválik az edény falától. Takarjuk le a tésztát és pihentessük 40 percet. Lisztezett deszkán nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggassuk ki. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.
 
1 hozzászólás

Sonci • Messiás #1 • 3 hónapja, 2 hete és 2 napja

Jó íze lehet.