Hozzávalók:
500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
3/4 dl extraszűz olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
2,5 dl víz
1 teáskanál durva szemcséjű tengeri só
2-3 ág friss rozmaring
Elkészítés:
Az élesztőt keverjük el a cukorral és a meleg víz felével. Addig keverjük, amíg fel nem fut az élesztő. Pihentessük körülbelül 10 percig. Egy nagy tálat előveszünk, és beletesszük a lisztet, a sót, az élesztőt, az olaj felét és a maradék vizet. Gyúrjuk össze az alapanyagokat tésztává.
Ezután 90 percig hagyjuk pihenni a tésztát, hogy megkeljen. Ha megkelt a tészta, akkor enyhén lisztes deszkára tesszük és 5 percig dagasztjuk. Előveszünk egy tepsit és sütőpapírral kibéleljük. A sütőpapírt megkenjük olajjal.
A tésztát kinyújtjuk 30 cm-es, 1-1,5 cm vastagságúra. A tetejét megnyomkodjuk, hogy kis gödröcskéket kapjunk. A maradék olajjal locsoljuk meg a tésztát és szórjuk rá a durva szemcsés tengeri sót, valamint a durvára vágott rozmaringot.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 perc alatt megsütjük.