7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Rozmaringos csirkecomb

2019. február 14.
12.8321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyű csirkecombos étel, amit bármikor összedobhatsz a családnak. Alsó és felső csirkecombból is elkészítheted, de mi inkább felső combot ajánljuk. Tálalhatjuk zöldségekkel, salátával vagy akár egy kis rizzsel is.


Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 ág rozmaring
2 teáskanál citromhéj
2 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
3 db mogyoróhagyma

Elkészítés:
A friss rozmaringot, a citromhéjat, levet, fokhagymát és sót, borsot tegyük egy aprítóba, adjunk hozzá olajat és alaposan aprítsuk össze. Az így kapott szósszal kenjük meg a csirkecombokat és tegyük félre őket pácolódni egy órát. Egy serpenyőbe tegyünk még egy kevés olajat és kezdjük el nagy lángon megsütni a csirkéket.

3-4 percig süssük őket minden oldalukon, majd vegyük lejjebb a hőfokot és alacsonyabb lángon további 15 percig süssük. Közben dobjuk mellé a maradék fokhagymát és mogyoróhagymát.
1 hozzászólás

regeena

5 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nagyon jól hangzik.

válasz erre