A szokásos tört krumpli helyett idén próbáld ki és készítsd el a ropogós tört krumplit. Ezt ízesítheted zöldfűszerekkel és fokhagymával is, valamint tálalhatunk mellé tejfölt vagy más mártogatóst.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1 késhegynyi bors
rozmaring
kakukkfű
Elkészítés:
Válasszunk kisebb szemű burgonyákat, majd alaposan mossuk meg, dörzsöljük meg őket. Egy nagyobb edénybe tegyük fel főni sós vízben és főzzük félpuhára, majd csepegtessük le. Egy tűzálló tálat kenjünk ki zsírral vagy olajjal, majd tegyük bele a krumplikat. Egy krumplinyomóval vagy villával törjük össze a krumplikat kissé. Szórjuk meg sóval, borssal, olajjal és fűszerekkel.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 15-20 percig. Utána már lehet is tálalni.