2019. július 21., vasárnap • Dániel, Daniella

Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk

Mariann , 2017. április 20.
A legtöbb embernek általában rohanásból és késésből áll a reggele, ennek köszönhetően sokan mondanak le a finom falatokról. A Kempinski Hotel Corvinus földszintjén található az ÉS Deli, mely a New York-i delik stílusában kínál ízletes gourmet szendvicseket, frissen sült péksüteményeket, joghurtokat, müzliket és exkluzív kávéitalokat. Nemrégiben mi is kipróbáltuk a helyet, nem csalódtunk!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A Deli szó a delikateszből alakult ki, mely olyan helyet jelöl, ahol elvitelre kérhetünk ínyenc falatokat. Az ÉS Deli azoknak a vendégeknek lett létrehozva, akik szinte állandóan időhiányban szenvednek, de mégis szeretnének ínyencségeket fogyasztani a nap folyamán. A Deli több féle húsos és húsmentes szendvicset, paninit kínál.

Mi a mozzarellás-paradicsomos paninit és a csirkés paninit kóstoltuk meg, melyeket frissen melegítenek meg és ettől még ropogóssá válnak. Gazdagon töltöttek, nem spórolták ki belőlük a hozzávalókat.

Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk - 2. kép

Péksüteményekből legalább hat-hét félét találunk, melyeket frissen készítik a szomszédban található ÉS Bisztró konyháján. A croissant foszlós, puha, míg a csokis éclair egyszerűen fenomenális. A csokoládé és a tészta is puha, omlós volt, érezni lehetett rajta, hogy friss.

Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk - 3. kép

Az ÉS Deli nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, éppen ezért kínál frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket, valamint joghurtot, gyümölcsöt és müzliket.

A müzliket szintén frissen készítik a Kempinskiben, amikben zabpelyhet és friss gyümölcsöket találunk, sőt az allergének külön fel vannak tüntetve a joghurtokon. Az ízek jól harmonizálnak, így diéta alatt is bátran be lehet ugrani egy uzsonnára a Delibe.

Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk - 4. kép

A hely egyik fő egyedisége a specialty coffee kávékülönlegesség, amit egy ruandai és egy guatemalai kávé keverékéből készítenek. Egészen különleges ízvilágú a világos pörkölésű kávékeverék, melyet szinte bármilyen formában elkészítenek, ami igen erős tud lenni.

Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk - 5. kép

Ha egy gyors reggelire van csak időnk, vagy szeretnénk elvinni magunkkal a reggelinket, akkor érdemes betérni az ÉS Delibe, hiszen egy gazdagabb reggeli nagyjából 2000-2500 forintba kerül, amiben egy szendvics, egy kávé és egy joghurt is található.

Természetesen egy ráérősebb, kényelmes uzsonnára is beülhetünk, hiszen a hely körül rengeteg kényelmes fotel található. A különleges környezet pedig adott, hiszen a Kempinski önmagában is egy élmény.

Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk - 6. kép


Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk - 7. kép


Reggeli rohanós embereknek az ÉS Deliben - megkóstoltuk - 8. kép

 
5 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #5 • 2 éve, 5 hónapja és 8 napja

Az a süti de jól néz ki meg is éheztem egy kis sütire.
Nekem is nagyon bejönnek ezek a kis ajánlók.

Minoni • Polihisztor #4 • 2 éve, 5 hónapja és 8 napja

Jó kis helynek tűnik és nagyon menő, hogy a szállodában van.

kalifa • Hiperaktív #3 • 2 éve, 5 hónapja és 8 napja

Delikről még sosem hallottam, de ahogy olvasom ez os valami amcsi dolog. A kávéjuk érdekel.

Natasha • Überbrutál #2 • 2 éve, 5 hónapja és 9 napja

Az a csokis sütemény nagyon guszta. A Kempinski tök közel van hozzám, egyik nap útba ejtem.

csillucs • Nagymester #1 • 2 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nem ismertem eddig őket. A bisztró részét ogen, ott isteni kaják vannak,de hétvégén lehet elnézünk ide.

Remélem lesz még több ilyen cikk. Gourmet fan vagyok