2018. szeptember 20., csütörtök • Friderika

Rizses csirkecombfilé

Mariann , 2018. április 08.
Mai receptünk egy szuper egytálétel, melyet könnyedén elkészíthetünk a hétvégén. Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle és így akár a munkahelyre vagy a suliba is lehet vinni. Szuper, fűszeres íze van.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 kg felső combfilé, bőr nélkül
 1 db citrom leve
 1 teáskanál szárított oregán
 2 teáskanál őrölt koriander
 1,5 teáskanál só
 1/4 teáskanál fekete bors
 4 gerezd fokhagyma
 2-3 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál vaj
 1,5 teáskanál őrölt kurkuma
 1 teáskanál őrölt kömény
 2 pohár basmati rizs
 2 csésze alaplé
 fél teáskanál só

Elkészítés:
A csirkéket tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat, majd hagyjuk kicsit pihenni. Ezután egy nagyobb és mély serpenyőben megsütjük a csirkecombokat és félre tesszük őket. Ha mindegyik kisült, akkor a maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat, a kurkumát, a köményt és a rizst.

Picit megpirítjuk a rizsszemeket, majd felöntjük az alaplével és a sót is hozzáadjuk. Lefedve főzzük 10-15 percig. Végül a rizst és az összevágott csirkecombokat együtt tálaljuk.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nagyon szuper!

leoni • Messiás #2 • 5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Jók az ilyen egyszerű egytálételek.

Natasha • Überbrutál #1 • 5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nagyon király.