Hozzávalók:
200 g cukor
200 g sárgarépa
180 g liszt
50 g dió
1 dl olaj
2 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál szerecsendió
1/4 teáskanál gyömbérpor
250 g mascarpone
80 g porcukor
vaníliaaroma
Elkészítés:
A cukrot és a tojásokat verjük fel egészen fehéredésig, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. A répát pucoljuk meg, reszeljük le és keverjük egy spatulával a tésztához. Ezután a tésztát kanalazzuk muffinformákba. Csak a muffinforma feléig tegyük a tésztát, ugyanis meg fog nőni. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk hűlni.
A krémhez a mascarponét keverjük el a porcukorral és a vaníliával. Ezután kanalazzuk a krémet habzsákba és a kihűlt muffinokra nyomjuk. Szórjuk meg kevés fahéjjal és tört dióval a cupcakeket.