23 °Cenyhe eső
2020. augusztus 10., hétfő • Lőrinc

Red velvet muffin

Mariann , 2020. február 24.
A red velvet, más néven vörös bársony sütemény nagyon kedvelt Amerikában, amiből készítenek tortát, kekszet és muffint is. Most eláruljuk, hogyan készítheted el a red velvet muffint a családnak vagy a barátoknak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g liszt
 250 g cukor
 100 g vaj
 2,5 dl kefir
 3 teáskanál kakaópor
 2 evőkanál piros ételfesték
 2 db tojás
 1 csomag vaníliás cukor
 1 teáskanál ecet
 1 teáskanál szódabikarbóna
 1 csipet só
 250 g mascarpone
 50 g cukor
 3 dl tejszín
 2 csomag habfixáló

Elkészítés:
Első lépésként a tésztához elkeverjük a vajat és a cukrot, majd hozzákeverjük a tojásokat és a vaníliás cukrot. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sót, majd keverjük a tojásos keverékhez a száraz alapanyagokat. A kefirhez keverjük az ételfestéket és ez is mehet a tésztához, a szódabikarbónát pedig futtassuk fel az eceten és szintén lehet az alaphoz keverni.

A tésztát tegyük muffinformákba és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket hűlni, közben készítsük el a krémet. Ehhez a cukrot és a mascarponét keverjük össze, majd egy másik tálban a habfixálót és a tejszínt kemény habbá verjük, végül pedig összeforgatjuk őket. Ezzel a krémmel díszítsük a muffinokat.
 
1 hozzászólás

Sandy • Messiás #1 • 5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Jók ezek a muffinok.