9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Rántott töltött gomba

2022. január 17.
52.1941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű vegetáriánus étel, melyet érdemes kipróbálni. Nem túl nehéz elkészíteni, de egy kis időt rá kell fordítani, hiszen a gombák töltése időigényes.


Hozzávalók:
600 g nagyobb fejű gomba
200 g juhtúró
3 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor friss petrezselyem
liszt
2-3 db tojás
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
A gombafejeket tisztítsuk meg és a törzsüket vágjuk ki. Egy tálban keverjük össze a túrót, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet. Majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal. A tölteléket tegyük bele a gombafejekbe, majd tegyük a fagyasztóba 10-20 percre őket, hogy könnyebb legyen a panírozás.

A gombafejeket panírozzuk be a hagyományos módon, végül bő, forró olajban süssük ki őket. Lehet mellé salátát vagy mártogatóst is készíteni.
1 hozzászólás

moni1294

2 éve, 5 hónapja és 9 napja

Ez eléggé tetszik.

válasz erre