20 °Ctiszta égbolt
2022. május 21., szombat • Konstantin

Rántott töltött gomba

Mariann , 2022. január 17.
Mai receptünk egy nagyszerű vegetáriánus étel, melyet érdemes kipróbálni. Nem túl nehéz elkészíteni, de egy kis időt rá kell fordítani, hiszen a gombák töltése időigényes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g nagyobb fejű gomba
 200 g juhtúró
 3 evőkanál tejföl
 2 gerezd fokhagyma
 só, bors
 1 csokor friss petrezselyem
 liszt
 2-3 db tojás
 zsemlemorzsa
 olaj

Elkészítés:
A gombafejeket tisztítsuk meg és a törzsüket vágjuk ki. Egy tálban keverjük össze a túrót, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet. Majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal. A tölteléket tegyük bele a gombafejekbe, majd tegyük a fagyasztóba 10-20 percre őket, hogy könnyebb legyen a panírozás.

A gombafejeket panírozzuk be a hagyományos módon, végül bő, forró olajban süssük ki őket. Lehet mellé salátát vagy mártogatóst is készíteni.
 
1 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #1 • 4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ez eléggé tetszik.