A magyarokra egy dolog nagyon igaz: mindent szeretünk rántva. Így van ez a palacsintával is, amit bátran megtölthetünk ízlés szerint és lehet őket rántani. Nagyon ízletes főételt készíthetünk a családnak.
Hozzávalók:
4 db palacsinta
80 g füstölt sonka
1 dl főzőtejszín
pici vaj
2 evőkanál liszt
bors
liszt a panírhoz
tojás
zsemlemorzsa
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
Ízlés szerint készítsük el a palacsintákat. Ezután a sonkát vágjuk kisebb kockákra, majd serpenyőben olvasszuk fel a vajat és kezdjük el megpirítani rajta a sonkát. Szórjuk meg borssal, liszttel, majd mehet bele a főzőtejszín. Sűrűre főzzük az egészet.
Ha a töltelék kihűlt, akkor megkenjük vele a palacsintákat. Ezután a palacsinták két szélét behajtjuk, majd feltekerjük őket, nehogy kifolyjon a szósz. Majd mindegyiket bepanírozzuk és kisütjük a palacsintákat.