13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Rántott halrudacska házilag

2018. január 26.
2.1871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan nem kedvelik a halat, és emiatt nem is fogyasztanak belőle, pedig nagyon egészséges. Rántva talán többen megeszik, ezért ma megmutatjuk, hogyan készíthető házilag rántott halrudacska.


Hozzávalók:
800 g harcsafilé
3 db tojás
só, bors
150 g finomliszt
200 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A fagyasztott halat engedjük ki, majd alaposan törölgessük meg, hogy ne legyen nagyon vizes. Ezután a filéket kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Egy tálba szórjuk bele a lisztet, a sót és a borsot. Először ebben megforgatjuk a rudakat, majd a felvert tojásokban és végül a panírban.

Végül forró, bő olajban kisütjük a halrudakat és lecsepegtetjük. Ezután már tálalhatjuk is rizzsel, sült krumplival vagy salátával.
3 hozzászólás

kalifa

6 éve, 8 hónapja és 13 napja

Fagyasztott egyszerűbb.

válasz erre

Hampster

6 éve, 8 hónapja és 13 napja

Én se így se úgy sem szeretem a halat.

válasz erre

zitucska

6 éve, 8 hónapja és 13 napja

Rántott halat imádom jó kis tartár mártással.

válasz erre