Rántott csirkemáj

Mariann , 2018. április 12.
Bár talán nem sokan kedvelik a májat, mégis érdemes belőle többet fogyasztani, ugyanis a máj rengeteg A-vitamint és B-vitamint tartalmaz, de magas a C-vitamin tartalma is. Rántva pedig mindig minden jobb.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g csirkemáj
 3 gerezd fokhayma
 3-4 dl tej
 liszt
 2 db tojás
 zsemlemorzsa
 

Elkészítés:
A csirkemájat alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el a hártyákat és jól mossuk is meg. Ezután tegyük egy tálba és szórjuk rá a 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd öntsük le a tejjel és hagyjuk állni legalább 4 órát a hűtőben. Ha eleget pihent, akkor jöhet a panírozás.

Először megszórjuk egy kis sóval, majd megforgatjuk a lisztben, a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Bő forró olajban végül kisütjük őket. Ha nem szeretnénk, hogy sisteregjen az olaj, akkor érdemes a tojásos-zsemlemorzsás műveletet kétszer elvégezni.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 1 hete és 4 napja

Néha eszem de nem a kedvenc.