8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Rántott brokkoli

2018. január 20.
2.0761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha nem szereted annyira a zöldségeket, akkor érdemes őket például rántva kipróbálni. A rántott zöldségek is nagyon finomak tudnak lenni, kicsivel több bennük a kalória, de még így is nyugodtan lehet enni őket.


Hozzávalók:
500 g brokkoli
1 csipet só
2 db tojás
200 g liszt
200 g zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
Első lépésként szedjük rózsáira a brokkolit, majd enyhén sós forró vízben néhány perc alatt főzzük meg. Ezután szűrjük le és hagyjuk, hogy picit kihűljenek a rózsák. Lisztben forgassuk meg őket, majd ezután a felvert tojásokban és végül a zsemlemorzsában.

Ha vastagabb bundát szeretnénk, akkor az utolsó két lépést többször is megismételhetjük. Végül forró olajban kisütjük a brokkolirózsákat.
2 hozzászólás

bababum

6 éve, 9 hónapja és 13 napja

Rántani mindent lehet! mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

6 éve, 9 hónapja és 13 napja

Zöldségeket annyira nem szeretem rántva.

válasz erre