9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Rakott zöldség

Mariann , 2014. május 16.
Egyre több a friss zöldség a piacokon, így érdemes készíteni egy laktató, egészséges és kevés kalóriát tartalmazó rakott zöldséget. Ez az egytálétel gyorsan elkészíthető és ízlésünkre szabható.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2-3 db kisebb padlizsán
 2 db cukkini
 4-5 szem nagy paradicsom
 2-3 db lilahagyma
 kevés reszelt sajt
 1 pohár tejföl
 só, bors, oregánó

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, amit kell azt megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenünk és felváltva rakosgatjuk egymás mellé a zöldségeket sorjában.

Addig rakosgatjuk, amíg el nem fogy. Majd jöhet a fűszerezés a sóval, borssal vagy egyéb fűszerkeverékkel. Ezután a tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a zöldségekre. Megszórjuk az orgeánóval vagy friss bazsalikommal, végül lefedjük fóliával és 170 fokon, 30 perc alatt megsütjük.

Az utolsó 5-10 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje megpiruljon.
 
5 hozzászólás

Natasha • Überbrutál #5 • 6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Hmm de jól néz ki. Fincsi mediterrán zöldségekkel.

fantis6 • Csirke #4 • 6 éve, 11 hónapja és 25 napja

egészen finom lehet

bonita • Messiás #3 • 6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Ez tetszik nagyon szerintem elfogom készíteni.

zitucska • Überbrutál #2 • 6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Jól néz ki. Szerintem kipróbálom.

Lili • Messiás #1 • 6 éve, 11 hónapja és 26 napja

Jó kajának tűnik!