Hozzávalók:
300 g liszt
3 evőkanál porcukor
4 tojás
500 ml tej
2 teáskanál vanília kivonat
napraforgóolaj
300 ml tejszín
300 ml tej
1 vaníliarúd
80 g cukor
6 tojássárgája
4 evőkanál kukoricaliszt
25 g vaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, porcukrot, tojásokat, tejet és a vanília kivonatot, majd a tésztából süssünk ki annyi palacsintát, amennyit tudunk. Közben készítsük el a pudingos tölteléket. Ehhez a tejszínt, a tejet és a vaníliarúd kikapart magját egy edénybe tesszük és elkezdjük hevíteni. Közben egy másik tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot és a kukoricalisztet.
Ha felforrt a tejes keverék, óvatosan belekeverjük a tojásos keveréket úgy, hogy nehogy a tojás kicsapódjon. Ismét vissza tesszük a tűzre és hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, míg krémes állagot el nem érünk. Hagyjuk kihűlni.
Végül egymásra rétegezzük a palacsintákat és a krémet.