13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Rakott palacsinta

2016. december 11.
7.8491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod az egyszerű palacsintát, akkor készíts belőle tortát. Nagyon könnyen elkészítheted a rakott palacsintát, csupán elég palacsintát kell hozzá készítened. Ma mutatunk egy egyszerű édes változatot, hiszen akár sós rakott palacsintát is lehet készíteni.


Hozzávalók:
300 g liszt
3 evőkanál porcukor
4 tojás
500 ml tej
2 teáskanál vanília kivonat
napraforgóolaj
300 ml tejszín
300 ml tej
1 vaníliarúd
80 g cukor
6 tojássárgája
4 evőkanál kukoricaliszt
25 g vaj

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, porcukrot, tojásokat, tejet és a vanília kivonatot, majd a tésztából süssünk ki annyi palacsintát, amennyit tudunk. Közben készítsük el a pudingos tölteléket. Ehhez a tejszínt, a tejet és a vaníliarúd kikapart magját egy edénybe tesszük és elkezdjük hevíteni. Közben egy másik tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot és a kukoricalisztet.

Ha felforrt a tejes keverék, óvatosan belekeverjük a tojásos keveréket úgy, hogy nehogy a tojás kicsapódjon. Ismét vissza tesszük a tűzre és hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, míg krémes állagot el nem érünk. Hagyjuk kihűlni.

Végül egymásra rétegezzük a palacsintákat és a krémet.
4 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Imádom a palacsintát! Ez meg istenien néz ki.

válasz erre

blondi

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Már enném is röhögő smiley

válasz erre

Zita.Péter

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Szerintem ezt elmentem magamnak és meg is csinálom. röhögő smiley

válasz erre

Lili

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Na jó kinyírtatok ezzel a recepttel! Hát mennyire jól néz ki már! röhögő smiley Te jó ég!

válasz erre