0 ℃Tiszta idő
2020. június 05., péntek • Fatime

Raguval töltött padlizsán

Mariann , 2020. május 23.
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes és kevés kalóriát tartalmazó töltött padlizsán, mely ebére és vacsorára is jó választás. A raguhoz használhatunk bármilyen darált húst, legyen szó sertésről vagy akár pulykáról.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db nagyobb padlizsán
 500 g sertés darált hús
 1 fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 só, bors
 2 dl passzírozott paradicsom
 6-7 friss bazsalikom levél
 kevés oregánó
 150 g reszelt sajt
 kevés olaj

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a ragut. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pároljuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a darált húst és kezdjük el főzni. Ha már kezd a hús fehéredni és vizet ereszteni, fűszerezzünk sóval és borssal. Főzzük a húst addig, amíg már lassan kész, majd adjuk hozzá a paradicsomot, az összevágott bazsalikomot és az oregánót.

Közben a padlizsánt vágjuk félbe, vágjuk le a zöld részét, majd kanalazzuk ki a húsát. Kicsit olajozzuk meg a padlizsánokat és tegyük tűzálló tálba. A kész raguval töltsük meg a padlizsánokat és szórjunk rájuk sajtot. 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
 
1 hozzászólás

debbie • Pipi #1 • 1 hete és 5 napja

Nem vagyok túlzottan oda a padlizsánért, de elég jó.