13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Pulykahúsos leves

2018. október 14.
8.6301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod a csirkéből készült levest, akkor itt az ideje, hogy egy kis pulykahúsból készíts isteni őszi melengető levest. A leveshez felhasználhatod az esetlegesen megmaradt pulykahúst is, nem muszáj frisset vásárolnod.


Hozzávalók:
450 g pulykahús
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
csokor petrezselyem
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
1 csomag zellerszár
leves tészta
só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket vágjuk össze. A húst szintén vágjuk össze és ha nyers, akkor tegyük fel főni először a húst. Ha már kezd megfőni, akkor adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket. Alacsony lángon főzzük lassan, amíg teljesen megpuhulnak a zöldségek is.

Végül mehet bele a tészta és addig főzzük, amíg az is teljesen megfő. Petrezselyemzölddel megszórva tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

leoni

5 éve, 11 hónapja és 4 napja

Csirkét jobban szeretem, a pulykának oylan fura íze van.

válasz erre