Póréhagymás cukkinikrémleves

Mariann , 2018. május 20.
Nyáron a friss zöldségeknek és gyümölcsöknek köszönhetően rengeteg vitamint tudunk a szervezetünkbe juttatni. A cukkini az egyik legjobb zöldség ilyen szempontból, hiszen amellett, hogy rengeteg vitamint tartalmaz, nagyon alacsony a kalóriatartalma.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db nagyobb cukkini
 2 gerezd fokhagyma
 2 dl főzőtejszín
 2 db krumpli
 2 evőkanál olaj
 1 db póréhagyma
 só, bors
 pici szerecsendió

Elkészítés:
A cukkinit pucoljuk meg és vágjuk kockákra, a krumplival szintén tegyünk így. A hagymát vágjuk karikákra és pároljuk meg az olajon. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat és a krumplit is. Ezután mehet hozzá a cukkini is, majd felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.

Sóval, borssal és egy pici szerecsendióval ízesítsük a levest. Főzzük 15-20 percig, amíg teljesen puha nem lesz. Ezután levesszük a tűzről és egy botmixerrel simára turmixoljuk a levest. Végül mehet bele a tejszín is és az egészet újból felforraljuk. Végül tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 3 hónapja, 2 napja

Cukkinit annyira nem kedvelem, de mostanában többet szoktam enni.