Hozzávalók:
200 g kínai tészta
250 g csirkemell
fél db káposzta
1 kis fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz
3 evőkanál szezámolaj
1 db kisebb chili
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A legtöbb hozzávaló beszerezhető nagyobb áruházakban vagy kínai boltokban. A csirkét vágjuk csíkokra, majd szójaszószban forgassuk meg őket és hagyjuk pácolódni egy kis ideig. Közben a sárgarépát, a hagymát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát karikákra.
A tésztát kevés sós vízben készítsük el. Egy wokot hevítsünk fel, majd süssük meg benne 2 evőkanál szezámolajon a csirkét. Ha jól megpirult, akkor tegyük félre. A megmaradt szezámolajat tegyük a wokba és néhány perc alatt pirítsuk meg benne a hagymát, a répát és a káposztát. Akkor jó, ha még roppannak.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és az újhagymát. Keverjük össze, majd mehet bele a lecsepegtetett tészta és a csirke is. Jól összekeverem, ízesítem tovább szójaszósszal, osztrigaszósszal, chilivel és a borssal.