8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Pirított tészta csirkemell csíkokkal

2017. május 02.
9.0491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha imádod a kínai büfékben kapható pirított tésztát, akkor készítsd el otthon, egy kis csirkemellel. Nagyon ízletes és ha megfelelően fűszerezed, akkor jobb lesz, mint amit eddig a büfékben ettél.


Hozzávalók:
200 g kínai tészta
250 g csirkemell
fél db káposzta
1 kis fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz
3 evőkanál szezámolaj
1 db kisebb chili
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A legtöbb hozzávaló beszerezhető nagyobb áruházakban vagy kínai boltokban. A csirkét vágjuk csíkokra, majd szójaszószban forgassuk meg őket és hagyjuk pácolódni egy kis ideig. Közben a sárgarépát, a hagymát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát karikákra.

A tésztát kevés sós vízben készítsük el. Egy wokot hevítsünk fel, majd süssük meg benne 2 evőkanál szezámolajon a csirkét. Ha jól megpirult, akkor tegyük félre. A megmaradt szezámolajat tegyük a wokba és néhány perc alatt pirítsuk meg benne a hagymát, a répát és a káposztát. Akkor jó, ha még roppannak.

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és az újhagymát. Keverjük össze, majd mehet bele a lecsepegtetett tészta és a csirke is. Jól összekeverem, ízesítem tovább szójaszósszal, osztrigaszósszal, chilivel és a borssal.
2 hozzászólás

Enci

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Egy jó kínaira mindig vevő vagyok. mosolygó smiley Szuper!

válasz erre

becky

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Imádom a kínait, de otthon eddig még nem tudtam az ízt eltalálni.

válasz erre