Ha ősz, akkor sütőtök. A szezon egyik legjobb étele mindenképpen a sütőtök, amiből isteni finom krémlevest készíthetünk. Mai receptünk egy pikáns sütőtökkrém, ami biztosan fel fog melegíteni egy hűvös őszi napon.
Hozzávalók:
1,5 kg sütőtök
2 fej vöröshagyma
2 db kápia paprika
1 teáskanál étolaj
1 csipet só
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó
1 csipet bors
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál paradicsompüré
Elkészítés:
A sütőtököt vágjuk félbe, magozzuk kis, daraboljuk fel és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A hagymát vágjuk negyedekre, a paprikákat magozzuk ki és vágjuk őket is negyedekre. Ezután tegyük őket is a sütőpapírral. Ezután 190 fokon 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.
Egy turmixba tegyük bele a megsült hagymát, paprikát, a héjától megszabadított tököt, valamint az olajat. Ezután mehetnek bele a különböző fűszerek, a fokhagyma és végül a paradicsompüré is és az egészet krémes állagúra turmixoljuk.