Hozzávalók:
1 db zsemle
400 g fehér halfilé (pangeusi hal)
3 evőkanál tej
1 tojás
3 evőkanál parmezán sajt
1 evőkanál petrezselyem
só, bors
3 evőkanál sima liszt
Elkészítés:
A zsemlét áztassuk bele a tejbe és tegyük egy turmixba és pürésítsük. Ezt követően a halszeleteket kicsit vágjuk össze, így könnyebb lesz a turmixgéppel összekeverni. Tegyük bele a turmixba a többi hozzávalót is, azaz a tojást, a reszelt sajtot valamint a petrezselymet.
Ezt követően jól összedolgozzuk és sóval, valamint borssal ízesítünk. Ha összeállít a massza, akkor kisebb pogácsákat formálunk belőle, majd lisztben megforgatjuk őket. Végül grillen vagy akár egy kevés olajon egy serpenyőben, kisütjük a pogácsákat.