Mai receptünk egy egyszerű burgonyasaláta, melyet egy kis zöld pestoval, paradicsommal és mozzarellával bolondítunk meg. Nyári napokon kifejezetten jól tud esni, ráadásul köretként is bátran lehet kínálni.
Hozzávalók:
800 g bébiburgonya
4-5 evőkanál pesto
200 g koktélparadicsom
200 g mozzarella
só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra és tegyük fel főni enyhén sós vízben. Ha már kezdenek puhulni a krumplik, de még nem esnek szét, akkor szűrjük őket le és hideg vízzel mossuk őket át. Tegyük őket egy tálba és tegyünk rá pestot. Keverjük össze alaposan, hogy minden burgonya pestos legyen.
A paradicsomokat vágjuk félbe, a mozzarellát pedig csíkokra. Keverjük a burgonyához a paradicsomot és a mozzarellát, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal. Tegyük a hűtőbe kis időre, hogy kellően lehűljön.