8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Pestos burgonyasaláta

2018. augusztus 15.
5.0901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű burgonyasaláta, melyet egy kis zöld pestoval, paradicsommal és mozzarellával bolondítunk meg. Nyári napokon kifejezetten jól tud esni, ráadásul köretként is bátran lehet kínálni.


Hozzávalók:
800 g bébiburgonya
4-5 evőkanál pesto
200 g koktélparadicsom
200 g mozzarella
só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra és tegyük fel főni enyhén sós vízben. Ha már kezdenek puhulni a krumplik, de még nem esnek szét, akkor szűrjük őket le és hideg vízzel mossuk őket át. Tegyük őket egy tálba és tegyünk rá pestot. Keverjük össze alaposan, hogy minden burgonya pestos legyen.

A paradicsomokat vágjuk félbe, a mozzarellát pedig csíkokra. Keverjük a burgonyához a paradicsomot és a mozzarellát, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal. Tegyük a hűtőbe kis időre, hogy kellően lehűljön.
nincs még hozzászólás