2019. december 12., csütörtök • Gabriella

Penne borsókrémmel, sonkával

Mariann , 2013. november 19.
Ma ismét egy ínycsiklandó és könnyen elkészíthető olasz ételt hoztam Nektek, mégpedig egy tészta ételt, ami első hallásra lehet furán hangzik, de nagyon finom.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g penne tészta
 200 g zöldborsó
 100 g főtt sonka (egyéb sonka)
 reszelt sajt
 4 evőkanál olívaolaj
 egy fej apró vöröshagyma
 2 dl víz
 

Elkészítés:
A hagymát és a sonkát vágjuk kockákra. A hagymát egy evőkanál olívaolajon pirítsunk meg. Ha üveges a hagymánk, akkor adjuk hozzá a borsót is, pirítsuk néhány percig, majd öntsük fel a vízzel, fedjük le és lassú tűzön körülbelül 10 percig pároljuk.

Ha megfőtt, turmixoljuk össze és egy csipet sóval szórjuk meg, valamint egy evőkanál olívaolajat is tegyünk bele, hogy szép, sima krémet kapjunk.

Az apróra vágott sonkát a maradék olívaolajon pirítsuk meg. Közben bő sós vízben főzzük meg a tésztánkat, de figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Ha megfőtt, szűrjük le és keverjük össze a borsókrémünkkel, szórjuk rá a sonkát.

Tálalásnál reszelt sajttal hintsük meg.
 
6 hozzászólás

bea74 • Pipi #6 • 6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Nagyon guszta!

Gizus • Überbrutál #5 • 6 éve, 7 hónapja és 1 napja

nem rossz, bár én nem nagyon szeretem a borsókrémet, de lehet kipróbálom, hátha ízlik a gyereknek

Natasha • Überbrutál #4 • 6 éve, 7 hónapja és 2 napja

nagyon jól néz ki és egyszerűnek is tűnik

Gucci • Überbrutál #3 • 6 éve, 7 hónapja és 2 napja

ilyet már ettem étteremben és nagyon ízlett ezt megcsinálom

csillucs • Nagymester #2 • 6 éve, 7 hónapja és 2 napja

tényleg furán hangzik, de nagyon jól néz ki

krisztike • Überbrutál #1 • 6 éve, 7 hónapja és 2 napja

Guszta!