9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Párolt hekkfilé

2014. július 23.
4.9071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron igazi sláger étel a hekk, azonban nem csak a strandokon ehetünk sült hekket, hanem otthon is elkészíthetjük, ráadásul párolt formában még egészségesebb. Ha friss zöldségekkel fogyasztjuk, akkor tökéletes fogyókúrás ételként is.


Hozzávalók:
3-4 db hekkfilé
só, bors
2 db citrom
egy kevés gyömbér
rozmaring szár

Elkészítés:
A halakat mossuk meg, majd vágjunk le akkora alufóliákat, amekkorák a halak és helyezzük rájuk a hekkeket. Ezt követően sóval és borssal hintjük meg mindkét oldalát a hekkfiléknek.

A citromot félbevágjuk és meglocsoljuk vele a halat, majd vágunk le néhány karika citromot, melyeket majd a halak mellé helyezünk. A gyömbért pucoljuk meg és reszeljünk egy keveset a filékre. A rozmaring szárakat egyszerűen helyezzük a halakra.

Csomagoljuk be a fóliákkal a halat és tegyük az előmelegített sütőbe őket. 170 fokon, 35-40 perc alatt puhára pároljuk, a végén óvatosan kibontjuk a csomagokat és egy picit megpirítjuk a halak tetejét.

Párolt zöldséggel vagy friss salátával tálaljuk. A végén még locsoljuk meg őket egy kevés citrommal.
3 hozzászólás

csillucs

10 éve, 7 hónapja és 1 napja

gyömbérből gondolom kevés kell, mert nagyon intenzív íze van

válasz erre

Hampster

10 éve, 7 hónapja és 1 napja

Így még nem csináltam de ma ki is próbálom egy laza vacsinak jó lesz!

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 7 hónapja és 1 napja

Mivel szeretem a halat, így ezt is szeretném. mosolygó smiley Lehet megcsinálom majd.

válasz erre