17 ℃Eső előfordulhat
2017. szeptember 20., szerda • Friderika

Parmezános-burgonyás ravioli

Mariann , 2017. július 07.
A ravioli az olaszok egyik kedvelt tésztaétele, amit szinte bármivel meg lehet tölteni. Ma mutatunk egy finom sajtos-burgonyás töltelékes változatot, amit házilag készítve a legjobb.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db tojás
 fél teáskanál só
 200 g liszt
 200 g burgonya
 3 evőkanál parmezán
 1 db tojássárgája
 só, bors

Elkészítés:
A tésztához gyúrjuk össze a 2 db tojást, a fél teáskanál sót és a lisztet. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket. Ehhez a burgonyákat pucoljuk meg és vágjuk össze, majd enyhén sós vízben főzzük meg őket. Még melegen törjük össze a krumplit és keverjük hozzá a többi hozzávalót is.

A tésztát nyújtsuk 2 mm vastagságúra. A töltelékből diónyi nagyságú gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztán 6-7 cm távolságra. Egy linzervágóval vágjuk össze őket és az üres tésztákat hajtsuk rá. Egy villával nyomkodjuk le a tészta széleit. Enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt főzzük ki a raviolikat. Ezután már ízesíthetjük paradicsomszósszal vagy baconnel is.
 
3 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #3 • 2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Uhhh de jó.

Minoni • Polihisztor #2 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Én nem tudok igazi raviolit csinálni mint az éttermekben. Egyszerűen nekem nem megy.

zsebibaba • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Jó is a ravioli. Szeretem.