Hozzávalók:
2 db tojás
fél teáskanál só
200 g liszt
200 g burgonya
3 evőkanál parmezán
1 db tojássárgája
só, bors
Elkészítés:
A tésztához gyúrjuk össze a 2 db tojást, a fél teáskanál sót és a lisztet. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten a tésztát, amíg elkészítjük a tölteléket. Ehhez a burgonyákat pucoljuk meg és vágjuk össze, majd enyhén sós vízben főzzük meg őket. Még melegen törjük össze a krumplit és keverjük hozzá a többi hozzávalót is.
A tésztát nyújtsuk 2 mm vastagságúra. A töltelékből diónyi nagyságú gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztán 6-7 cm távolságra. Egy linzervágóval vágjuk össze őket és az üres tésztákat hajtsuk rá. Egy villával nyomkodjuk le a tészta széleit. Enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt főzzük ki a raviolikat. Ezután már ízesíthetjük paradicsomszósszal vagy baconnel is.