Ma egy újabb szuper köret receptjét mutatjuk meg. A Parmezános gombaköret egy könnyen elkészíthető recept, melyet bátran fogyaszthatunk akár magában is, de húsokhoz, sőt tésztákhoz is kiváló.
Hozzávalók:
800 g csiperkegomba
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 db csilipaprika
1 dl száraz fehérbor
2 ág kakukkfű
1 bögre parmezán
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg és szeleteljük fel ha nagyok. Ezután egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a gombaszeleteket. Közben sóval és borssal szórjuk meg a gombát. Ha már szépen megpirultak, adjuk hozzá az apróra vágott csilipaprikát és a zúzott fokhagymát. Picit pirítsuk és ezután öntsük fel a fehérborral.
Hagyjuk amíg teljesen elpárolog a bor és végül szórjuk meg a kakukkfűvel, a petrezselyemzölddel és a parmezánnal.