Parmezános gombaköret

Mariann , 2017. november 17.
Ma egy újabb szuper köret receptjét mutatjuk meg. A Parmezános gombaköret egy könnyen elkészíthető recept, melyet bátran fogyaszthatunk akár magában is, de húsokhoz, sőt tésztákhoz is kiváló.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g csiperkegomba
 3 evőkanál olívaolaj
 só, bors
 3 gerezd fokhagyma
 1 db csilipaprika
 1 dl száraz fehérbor
 2 ág kakukkfű
 1 bögre parmezán
 petrezselyemzöld

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg és szeleteljük fel ha nagyok. Ezután egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a gombaszeleteket. Közben sóval és borssal szórjuk meg a gombát. Ha már szépen megpirultak, adjuk hozzá az apróra vágott csilipaprikát és a zúzott fokhagymát. Picit pirítsuk és ezután öntsük fel a fehérborral.

Hagyjuk amíg teljesen elpárolog a bor és végül szórjuk meg a kakukkfűvel, a petrezselyemzölddel és a parmezánnal.
 
3 hozzászólás

Erika2921 • Tojás #3 • 1 éve, 5 hónapja és 21 napja

Imádom a gombát.

Edit90 • Überbrutál #2 • 1 éve, 6 hónapja és 17 napja

Nem rossz.

Lolaa • Megszállott #1 • 1 éve, 6 hónapja és 17 napja

Gusztán néz ki.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.