8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Paradicsomos-rizstésztás leves

2021. január 30.
45.4121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy olaszos, nagyon ízletes paradicsomleves, melyhez rizstésztát, azaz más néven orzo tésztát használunk. Ez a sűrű leves tökéletes hidegebb napokon.


Hozzávalók:
150 g rizsszem tészta
fél teáskanál szárított bazsalikom
fél teáskanál szárított oregánó
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db zeller
1 l alaplé
1 konzerv paradicsom
2 evőkanál sűrített paradicsom

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd egy nagyobb edényben a vajon és az olajon kezdjük el párolni. Közben a többi zöldséget is vágjuk össze. Ha a hagyma már kicsit puhult, akkor mehet hozzá a többi zöldség és a zúzott fokhagymák. Pároljuk néhány percig a zöldségeket, majd öntsük fel őket az alaplével és a paradicsommal.

Adjuk a leveshez a fűszereket, valamint a sűrített paradicsomot. Főzzük az egészet addig, amíg felforr, majd szórjuk bele a tésztát. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. Ezután lehet is tálalni akár egy kis parmezánnal.
1 hozzászólás

Tekla

3 éve, 5 hónapja és 26 napja

Betűtészta helyett ez is jó.

válasz erre