0 ℃Tiszta idő
2020. június 05., péntek • Fatime

Paradicsomos zöldbab

Mariann , 2020. május 15.
Mai receptünk egy könnyed tavaszias, nyáris főétel, melyhez nem kell hús, így vegetáriánusok is fogyaszthatják. Rengeteg vitamin van a zöldbabban, érdemes belőle néha fogyasztani. A paradicsomos zöldbabot könnyen össze lehet dobni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g zöldbab
 1 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 400 g hámozott paradicsom
 1 marék koktélparadicsom
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál kakukkfű
 2 evőkanál olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ehhez adjuk a konzerv paradicsomot, valamint a negyedekre vágott koktélparadicsomot. Fűszerezzük, felöntjük 1 dl vízzel és hagyjuk rotyogni 5-10 percet. Ezt követően tegyük bele a fagyasztott zöldbabot, amit addig főzünk, amíg teljesen meg nem puhul.

Ezután már lehet is tálalni, megszórhatjuk egy kis feta sajttal is.
 
1 hozzászólás

leoni • Messiás #1 • 2 hete és 6 napja

Érdekes, olyan mint a paradicsomos káposzta.